
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Rus tarafıyla bu yönde çalışmaya hazırız
Azerbaycan Cumhurbaşkanı, yüksek akaryakıt fiyatlarının her iki ülkenin de çıkarına olmadığını da kaydetti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rus medya başkanları ile yaptığı görüşmede, Rusya ve Azerbaycan'ın Avrupa'ya gaz tedarikini koordine etmek için aktif olarak işbirliği yapabileceğini söyledi.
"Şu anda Avrupa'da Türkiye üzerinden gaza odaklanan çeşitli ülkeler arasında ister Rus gazı, ister Azerbaycan gazı olsun, isterse başka bir ara bağlantı oluşturmak için çalışmalar yapılıyor. Dolayısıyla burada Rusya ile Azerbaycan arasında aktif bir işbirliğinin mümkün olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Ona göre Moskova ve Bakü, birbirleri için sorun yaratmamak için Avrupa pazarında ne kadar gaz satabileceklerini açıkça biliyorlar. Aliyev, yüksek akaryakıt fiyatlarının her iki ülkenin de çıkarına olmadığına dikkat çekti. "Dolayısıyla burada bir rekabet sorunu olmadığını düşünüyorum, hacimler kıyaslanamaz ancak gaz piyasasında küçük hacimlerin bile fark yaratabileceği açık. Bunu önlemek için Rus tarafıyla bu yönde çalışmaya hazırız. bu" diye vurguladı.