BAE Bakanı itiraf etti: Türkiye'ye karşı pozisyon alınmış!

BAE Bakanı itiraf etti: Türkiye'ye karşı pozisyon alınmış!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’ye karşı pozisyon aldıklarını açıkça dile getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Doğu Akdeniz meselesinde Yunanistan, Mısır ve Fransa ile birlikte Türkiye’ye karşı pozisyon aldıklarını açıkça dile getirdi. Ayrıca Gargaş, Türkiye’nin Arap dünyasının iç işlerine müdahale ettiği iddiasında bulundu.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, dün İtalya Dışişleri Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen 2020 Akdeniz Diyalogları’ndaki bir oturuma telekonferans aracılığıyla katılarak iki moderatörün Türkiye-BAE ilişkileri ve Libya meselesi hakkındaki sorularını cevapladı. Gargaş, Doğu Akdeniz meselesinde Türkiye’ye karşı Mısır, Fransa ve Yunanistan ile çalışıp kendi jeostratejik bölgeleri olmayan alanlarda pozisyon aldıklarını itiraf etti.

“TÜRKİYE ARAP DÜNYASINA KARIŞIYOR”

Ekonomisi büyük ancak küçük bir ülke olduklarını, tüm adımlarını dost ve müttefik ülkelerle attıklarını öne süren Gargaş, Türkiye’nin Arap dünyasının iç işlerine müdahale ettiğini iddia etti. Gargaş, Türkiye ve İran gibi köklü ülkelerin bölgesel nüfuzuyla baş edebilmek için bazı Arap ülkeleriyle jeostratejik ve geleneksel hiçbir bağ ve çıkarlarının bulunmadığı alanlarda pozisyon aldıklarını belirtti.