Bağdat'ta kanlı saldırı!

Bağdat'ta kanlı saldırı!

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, kentin merkezinde patlama meydana geldiğini, ölen ve yaralananların olduğunu açıkladı.Saldırıda en az 32 kişinin yaşamını yitirdiği söyleniyor.

Bağdat’ın merkezi Tayaran Meydanı’nda ikinci el eşya ve kıyafetlerin satıldığı ve gelir düzeyi düşük insanların uğrak yeri olan pazara giren intihar eylemcileri, kendilerini patlattı.

Başkenti sarsan patlamalar sırasında olay yerine yakın bulunanlardan Abbas Felah, AA muhabirine konuştu.


Felah, “İkinci el pazarının yakınlarındayken patlama sesiyle sarsıldık. İnsanlar birden bire sağa ve sola kaçmaya başladı. Duyulan sesin şiddetinden bir patlama yaşandığını anladık ve ben de insanlarla oraya doğru kaçmaya başladım ve gerçekten de ortalığın kan içerisinde olduğunu gördüm” dedi.

Patlama sonrası pazar yerinde hayatta kalanların, ölü ve yaralıları olay yerinden çıkarmaya çalıştığını anlatan Felah, ambulansların daha sonra geldiğini belirtti.

“Bağdat’ta uzun süre sonra bu saldırıları kim yaptı?” diye soran Felah, patlama sonrası güvenlik önlemlerinin hayatını kaybedenleri geri döndürmeyeceğini söyledi.

Irak resmi güvenlik makamları patlamadaki ölü sayısını 32 kişi olarak açıklarken, 110 yaralının da olduğu bilgisinini verdi. 

Cumhurbaşkanı Berhem Salih bu saldırının halkın barış ve geleceğiyle ve ülkenin istikrarını hedef aldığını belirtirken, Başbakan Mustafa el-Kazımi olaya dair henüz bir açıklama yapmadığını duyurdu.