Batı Trakya’da tehlikeli kışkırtma!

Batı Trakya’da tehlikeli kışkırtma!

‘Elliniki Lisi’ (Yunan Çözümü) Partisi Atina Milletvekili Anastasia Katerina Batı Trakya Türklerini hedef gösteren tehlikeli bir kışkırtma girişimine imza attı.

Bayan Katerina’nın saçma ama, saçma olduğu kadar da ırkçı ithamının içeriği Batı Trakya’da yaşayan ve her Yunanistan yurttaşı ile aynı haklara sahip olan Müslüman azınlık üyelerini düşmanlaştırmayı amaçlıyor.

Partisi gibi ırkçı kışkırtmada rol almaya soyunan Atina Milletvekili Anastasia Katerina, verdiği soru önergesinde, Batı Trakya’da yaşayan Müslümanları ve Türkleri “paramiliter birimler”e ve “gizli silahlar”a sahip olmakla suçluyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’un cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde Katerina, Batı Trakya’da yaşayan Müslümanların 15.000 - 20.000 silah gizlediklerini iddia ediyor.

“Trakya’da Türk paramiliter birimlerinin kurulması” başlığı taşıyan soru önergesinde Savunma ve Dışişleri Bakanlarının cevaplaması istenen sorular şunlar:

1- Hükümet yukarıdaki eylem ve bilgilerin Lozan Antlaşması’nın bir ihlali olduğunu düşünüyor mu?

2- Yukarıda verilen bilgilerin hepsi özünde, Trakya’daki Yunan egemenliğinin ihlali demek midir?

3- Bu durumda, hükümet bozulma tehlikesi ile karşı karşıya olan düzeni yeniden tesis etmek için Trakya bölgesinde ne gibi önlemler almayı planlıyor?