BBC'ye 'kadın çalışanlara ayrımcılık' soruşturması

BBC'ye 'kadın çalışanlara ayrımcılık' soruşturması

İngiltere'de Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, BBC hakkında soruşturma başlattı. BBC, kadın çalışanlarına, aynı işi yapan erkek çalışanlarına kıyasla daha az maaş ödemekle suçlanıyor.

İngiltere'de  2007'de kurulan ve Hükümet Eşitlik Bürosu tarafından fonlanan Eğitim Bakanlığı'na bağlı Komisyon, İngiltere, İskoçya ve Galler'de eşitlik yasalarının uygulanmasını; yaş, cinsel eğilim veya inanç gibi sebeplerle ayrımcılık yapılmamasını teşvik etmekten sorumlu.

BBC Türkçe'nin haberine göre komisyon, BBC'de, "eşit işe eşit ücret ödenmediği" iddialarını da soruşturacak.

Parlamento Dijital, Kültür, Medya ve Spor Seçim Komisyonu üyesi milletvekilleri, kadınlara maaşlar konusunda ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle BBC'yi suçlamıştı. Suçlama, BBC Çin Editörü Carrie Gracie'nin, erkek editörlerle aynı ücreti almadığı gerekçesiyle istifa etmesinin ardından gelmişti.

Ardından Ocak 2019'da Komisyon bir rapor sunarak "Elimizdeki kanıtlar, BBC'deki kadınların erkeklerinkine benzer işlerde çalıştığı halde erkeklere kıyasla daha az maaş aldığını gösteriyor. Bu kabul edilemez, BBC, fırsat eşitliğini geliştirme görevine bağlı kalmakta başarısız oluyor" açıklaması yaptı.