Belediye başkanı 'cenaze depozitosu' istedi!

Belediye başkanı 'cenaze depozitosu' istedi!

Fransa'da Saint-Gervais Belediye Başkanı Jean-Marc Peillex, Mont Blanc'a tırmanan dağcılardan 'cenaze depozitosu' alınmasını istedi.

Euronews'te yer alan habere göre, Fransa'da Saint-Gervais kasabasının Belediye Başkanı Jean-Marc Peillex, Avrupa'nın en yüksek dağı Mont Blanc'a tırmanmak isteyenlerden "cenaze depozitosu" alınmasını teklif etti. 

pexels-photo-2986884.jpeg

"DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YAPTIM"

Mont Blanc Dağı'nın eteklerindeki kasabanın Belediye Başkanı Peillex, bu öneriyi "tedbirsizce davranan dağcıların dikkatini çekmek" için yaptığını söyledi. 

15 BİN EURO DEPOZİTO

Peillex'e göre, dağcıların ölümcül bir kaza yaşamaları ihtimaline karşılık Mont Blanc'a tırmanmadan önce, 10 bini cansız bedenin alınması, 5 bini ise cenaze işlemleri için olmak üzere 15 bin euro depozito ödemesi gerekiyor.

"KURALLARI ÇİĞNEYEN APTALLAR İÇİN"

Peillex önerisini, "Herkes kuralları çiğneyen aptallar için bunun sonuçları olduğunun farkında olsun. Onlar için insani sonuçları var çünkü ölebilirler. Öte yandan ölü bedeni aramaya ya da onları kurtarmaya gidecek olan kurtarma ekipleri için de insani sonuçları var" şeklinde açıkladı.