Berlin ADD yeni yöneticilerini seçti

Berlin ADD yeni yöneticilerini seçti

Berlin-Brandenburg Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (Berlin ADD) üyeleri Olağanüstü Genel Kurul'a giderek yeni dönem yöneticilerini seçti.

Devrim şehitleri için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle başlayan genel kurulda divan başkanlığına Kazım Aydın, yardımcılığına Bekir Gölpek ve yazmanlıklara Nebahat Aydın ile Sevtap Kalyoncu seçildiler.

Genel kurula üyelerin “büyük ilgi göstermelerine” teşekkür eden Başkan Neşe Gül-Breyer’in ardından derneğin son 9 aylık çalışma raporunu yazman Tevfik Ülgen sundu. Mali raporun Ali Kemal Aksoy tarafından okunmasından sonra denetim ve disiplin kurulu raporları da Yücel Cengiz ve Nazife Nurdoğan tarafından üyelere aktarıldı. Raporlarla ilgili söz alan üyeler geçen dönem yaşanan sıkıntıların bir daha tekrarlanmaması konusunda yeni seçilecek yönetime önemli görevler düştüğünü dile getirdiler. Daha sonra Berlin ADD’nin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçimine geçildi.

Yönetim kurulu seçimi sonunda oy sıralamasına göre Olcay Başeğmez (69 oy), Ali Erdoğmuş (65), Orhan Demir (62), Songül Pekdoğan (56), Murtaza Akkuş (54), Şeref Kalyoncu (50), Hülya Güleç (47), Yılgör Keskinoğlu (45) ve Ali Kemal Aksoy (44) asil üye olarak seçilirken, Ayla Bütüner (38), Mustafa Taşdemir (21) ve Ahmet Tevfik Ortaç (17) da yedek üyeliklere seçildiler. Denetleme kurulu ise Bekir Gölpek, Yücel Cengiz ve Hayri Sucu asil, Serap Memati de yedek üye olarak seçildiler. Disiplin kurulu, Bengü Cengiz, Ayla Kühl ve Ayhan Öney asil, Gülseren Çelik de yedek üyelerden oluştu.

En çok oy alan Olcay Başeğmez, seçimler sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında “Demokrasi şehidimiz, ADD genel başkan yardımcısı, saygıdeğer Prof. Ahmet Taner Kışlalı’nın ‘Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür’ özdeyişini hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” vurgusunu yaptı.