Berlin'de kaos! Merkel’in kapısına dayandı

Berlin'de kaos! Merkel’in kapısına dayandı

Almanya'da Başbakan Merkel'in ofisinde şüpheli bir olay yaşandığı bildirildi. Üzerinde sloganlar yazılı bir araç ofisin kapısına çarptı. Alman polisi araç sürücüsünü gözaltına alırken kalabalığın öfkesi dinmedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Başbakan Angela Merkel’in çalışma ofisinin bulunduğu binanın kapısına bir araç çarptığı bildirildi.

Ofisin çevresinde bulunan güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederken, bölge güvenlik çemberine alındı. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin de destek verdiği olayda aracın sürücüsü gözaltına alındığı bildirildi.


Reuters’ın olay yerinden geçtiği fotoğrafta söz konusu aracın üzerindeki yazılar bir hayli dikkat çekti: Otomobilin sağ tarafında, “Küreselleşen politikayı durdurun” yazarken, diğer tarafında ise “Çocuk ve yaşlıların katilleri” yazıyordu.


Alman polisi olayın kasıtlı bir saldırı olup olmadığını araştırırken, yaşananlar sırasında Merkel’in binada olup olmadığı da belirsizliğini sürdürüyor. Merkel’in bugün çalışma programına göre eyalet temsilcileriyle koronavirüs önlemlerine yönelik video konferans görüşmeleri yapacağı biliniyordu.