Beyrut Maratonu istifa eden Başbakan Hariri'ye ithaf edildi!

Beyrut Maratonu istifa eden Başbakan Hariri'ye ithaf edildi!

Lübnan'da 15.'si düzenlenen Beyrut Maratonu, istifasının ardından Suudi Arabistan'da rehin tutulduğu iddia edilen Başbakan Saad Hariri'ye ithaf edildi.

Lübnan'ın başkenti  Beyrut'ta bu yıl 15.'si düzenlenen  Beyrut Maratonu, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın çağrısı üzerine, geçtiğimiz günlerde başbakanlıktan istifa eden ve  Suudi Arabistan'da rehin tutulduğu düşünülen Saad Hariri'ye ithaf edildi.

DESTEK GÖSTERİSİNDE BULUNDULAR

Beyrut Maratonu Federasyonu tarafından düzenlenen ve farklı etapların bulunduğu maratona, bu yıl 110 farklı ülkeden 40 binden fazla kişi katıldı. Maratona katılan binlerce kişi istifasını  Suudi Arabistan'da sunan ve halihazırda bu ülkede bulunan Hariri'ye destek gösterileri düzenledi. Katılımcılar, Hariri'ye destek mesajı veren tişörtler giyerek, pankartlar taşıdı.

Beyrut Maratonu Federasyonu Direktörü Mayi Halil, maratonun genelde "bölgesel barışa destek" amacını taşıdığını özelde de Hariri'ye ithaf edildiğini belirtti.

HER YIL MARATONA KATILIYORDU

Beyrut Belediye Başkanı Cemal İtani de maratonun açılışı sırasında yaptığı konuşmada, Hariri'nin her yıl söz konusu maratona katıldığını hatırlatarak, bu yılki yokluğundan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, dün Baabda Sarayı'nda  Beyrut Maraton Heyeti'ni kabul etmişti. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden kabulün ardından yapılan yazılı açıklamada, "Spor, insan haklarının inşasına katkıda bulunur ve dürüst rekabetin, iş birliğinin ve barış değerlerinin temellerini oluşturur. Pazar günü düzenlenecek  Beyrut Maratonu'na herkesin 'Hariri  Lübnan'a dönsün' sloganıyla katılmasını ve başbakanı ile olan dayanışmalarını göstermelerini istiyoruz." ifadelerine yer verilmişti.