Biden 17 icrai eylemi imzalayacak!

Biden 17 icrai eylemi imzalayacak!

Başkan seçilen Joe Biden, başkomutan olarak ilk saatlerinde bir düzineden fazla yürütme eylemi imzalayacak ve terör endişelerinin arttığı ülkelerdeki seyahat yasağını ve sınır duvarının inşasını derhal durduracağını söyledi.

46. ​​başkan ABD Kongre Binası’nda öğlen ET yeminini ettikten sonra Beyaz Saray’a gidecek ve burada Oval Ofis’te Başkan Donald Trump’ın mirasının bazı kısımlarını ortadan kaldıracak.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki Salı akşamı gazetecilere yaptığı açıklamada eylemlerin bu öğleden sonra imzalanacağını söyleyerek, "Kollarını sıvayıp mümkün olduğunca çabuk işe koyulmak istiyor" dedi.

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, koronavirüs salgınının yaklaşık 400.000 Amerikalı kurbanını onurlandırmak için bir anma töreni sırasında kısa açıklamalarda bulunacak.

Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı adayı Jake Sullivan, Salı günü yaptığı bir telefon görüşmesi ile federal hükümetin sınır duvarındaki duruşundaki değişiklikleri ve seyahat yasağını ele aldı.

Sullivan, "Birçok Müslüman ve Afrika ülkesinden şahıslara vize verilmesini kısıtlayan bu yasak, milletimiz üzerinde bir lekeden başka bir şey değildi" dedi. "Yabancı düşmanlığına ve dini düşmanlığa dayanan bu maddeleri kaldıracağını belirtti. Başkan Biden, Amerika Birleşik Devletleri'ne girişte ayrımcı yasaklarla değerlerimize sırtımızı dönmeyeceğimizi açıkça belirtti."


2016'da Trump'tan bir kampanya vaadi olan sınır duvarından Sullivan, Biden'in yürütme emrinin, kullanılan sözleşme yöntemlerinin yanı sıra finansman için yasal temelin yakın bir incelemesine izin vermek için duvar inşaatı projelerinde derhal bir duraklama yönlendireceğini söyledi. ve Trump yönetimi tarafından duvar inşaatını finanse etmek için yönlendirilen fonları yeniden yönlendirmenin en iyi yollarını belirleyecek. "

Diğer eylemler arasında Trump'ın ABD'yi 2017'de geri çektiği Paris İklim Anlaşması'nın yanı sıra, ajansın koronavirüs salgınıyla ilgili başarısız müdahalesi nedeniyle Trump'ın çekildiği Dünya Sağlık Örgütü'ne yeniden katılması yer alıyor.

Biden ayrıca tahliye ve hacizlere ilişkin moratoryumları ve öğrenci kredisi ödemelerinde ertelemeleri uzatan emirleri de imzalayacak.