Biden'den aşı açıklaması!

Biden'den aşı açıklaması!

Biden, "Bu ülke aynı zamanda ölümcül bir virüsün ve sersemleten bir ekonominin pençesinde kalıyor" dedi.

Biden, "Bu ülke aynı zamanda ölümcül bir virüsün ve sersemleten bir ekonominin pençesinde kalıyor" dedi. "Umarım Senato liderliği, bu ülkenin diğer acil işleri üzerinde çalışırken, görevden alma konusundaki Anayasal sorumluluklarıyla başa çıkmanın bir yolunu bulur dedi.

Aşılama programını rayına oturtma ve ekonomideki kötüleşmeyi ele alma ihtiyacını öne süren Biden, "Amerikalı arkadaşlarımızın çoğu geçen yıl bu acil çalışmayı ertelemek için çok uzun süredir acı çekti." dedi.

Kovid aşıları hükümetin hedeflerinin gerisinde kalmaya devam ediyor ve Biden geçtiğimiz hafta göreve gelir gelmez mevcut tüm aşı dozlarını serbest bırakmayı planladığını duyurdu .

Bu vaatten yola çıkarak, Biden'in Perşembe günü, aşı üretimini ve dağıtımını artırmak, halkı bilinçlendirme kampanyaları oluşturmak ve diğer hükümlerin yanı sıra halk sağlığı sektöründe acil işe alımlar da dahil olmak üzere ülke çapında bir aşılama çabası üstlenmesi için milyarlarca dolar taahhüt etmesi bekleniyor insanlar planları hakkında bilgi verdi.

Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi'nin yeni direktörü Brian Deese, bu hafta bir Reuters etkinliğinde, "Kendimizi içinde bulduğumuz kriz anına dair gerçek bir anlayış ve onu ele almak için çalışmaya açıklık var" dedi. "Yani amacımız bu, Demokratların ve Cumhuriyetçilerin destekleyebileceği bir dizi fikir üzerinde çalışmak."


The Washington Post'un daha önce bildirdiği gibi, Biden'in kısa vadeli yardım planı ayrıca önemli bir çocuk vergi kredisinin genişletilmesini, bireyler için 2.000 $ teşvik ödemesini ve Eylül ayına kadar geliştirilmiş işsizlik sigortasının uzatılmasını da içerecek . Bu işsizlik yardımları, Mart ayı ortasında sona erecek ve kongre eylemi için bir son tarih oluşturacak.

Pakette ayrıca, güvenli bir şekilde yeniden açılma mücadelesi veren okullara yardım edecek ve milyonlarca işsiz Amerikalı temel temel gıda maddeleri satın almak için mücadele ederken, ülke çapında gıda bankalarını alt üst eden açlık krizini ele alacak hükümler de içerebilir.

Kongre, Trump'ın Aralık ayında imzaladığı 900 milyar dolarlık paket de dahil olmak üzere, pandemi ve ekonomik sonuçlarıyla mücadeleye şimdiden 4 trilyon dolar ayırdı. Ancak Biden ve danışmanları, bu paketi tekrar tekrar inşa etmeleri gereken bitmemiş iş olarak tanımladılar.

Deese, bu haftanın başlarında yaptığı konuşmada, "Kongre'nin Aralık ayında önemli bir adım attığı, ancak birçok işi yarım bırakan işi bitiren acil bir kurtarma paketine ihtiyacımız var" dedi.