Bilgisayar Korsanları Trump'ın Seçim Fonundan 2,3 Milyon Dolar Çaldı

Bilgisayar Korsanları Trump'ın Seçim Fonundan 2,3 Milyon Dolar Çaldı

ABD'de bilgisayar korsanları, Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi'nin banka hesabından, Trump kampanyası için kullanılan 2,3 milyon doları çaldı. Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi Başkanı Andrew Hitt şüpheli hareketleri 22 Ekim'de FBI'a bildirdiklerini belirtti.

Independent Türkçe'nin haberine göre ABD'de bilgisayar korsanlarının Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi'nin banka hesaplarından Donald Trump'ın tekrar seçilmesi için yürütülen kampanyada kullanılan fondan 2,3 milyon dolar çaldığı belirtildi. 

Hitt, partinin 2,3 milyon doların gitmesiyle dezavantajlı bir duruma düştüğünü ifade etti ve seçimin son günlerinde hızlı kararlar verebilmek için paraya ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyeti Parti merkezinden yapılan açıklamada gelişmelerden haberdar oldukları ve Wisconsin'daki temsilcilerine süreçle ilgili yardımcı olacakları belirtildi.

FBI konu ile ilgili soruşturma yürütüyor

Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi Başkanı Andrew Hitt, şüpheli aktiviteleri 22 Ekim'de fark edip Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) bildirdiklerini ifade etti. Hitt, FBI'ın konu ile ilgili bir soruşturma yürüttüğünü bildirdi.