'Blackwater'ın kurucusundan gizli görüşme

'Blackwater'ın kurucusundan gizli görüşme

ABD merkezli kötü şöhretli özel güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince'in, Venezüella Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez'le Caracas'ta gizli bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

ABD merkezli, Ortadoğu'da imza attığı katliamlarla tanınan Blackwater özel güvenlik şirketinin kurucu Erik Prince'in, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yardımcısı Delcy Rodriguez'le güvenlik meselelerinin tartışıldığı gizli bir toplantı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Bloomberg'e konuşan 'konuya aşina kaynakların' aktardığına göre görüşmede, Venezüella yönetimi ve şirket arasındaki bir anlaşma ve 6 tutuklu Citgo yöneticisinin serbest bırakılması konuları görüşüldü. Kaynaklar, Prince'in Rodriguez'e Venezüella'nın polis teşkilatını eğitmek ve yeni devlet başkanlığı seçimlerini destekleme amaçlı adayları ve yargıçları korumak üzere güvenlik gücü göndermeyi teklif etti.

TRUMP'IN HABERİ YOK 

Kaynaklara göre Prince, Venezüella ziyaretini ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin bilgisi dışında gerçekleştirdi. ABD'nin Venezüella Özel Temsilcisi Elliott Abrams ise, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu görüşmeye dair bilgisinin olmadığını açıkladı.