'Brezilyalılara hiçbir şey olmaz'

'Brezilyalılara hiçbir şey olmaz'

Koronavirüs salgını Brezilya’da giderek yayılırken, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro halkın ‘asla bir hastalığa yakalanmayacağını’, vücutlarında virüsün yayılmasını engelleyecek antikorların halihazırda bulunduğunu iddia etti.

Dünyayı paniğe ve sıkı önlemelere sevk eden koronavirüs salgınını hafife almaya devam eden Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brezilyalılara hiçbir zaman hiçbir şey olmayacağını iddia etti.

Başkent Brasilia’daki Başkanlık Sarayı önünde gazetecilere açıklamada bulunan Bolsonaro, Brezilyalıların araştırılması gerektiğini ifade etti ve “Asla bir şey kapmazlar. Kanalizasyona atlayan bazı adamlar görüyorsunuz, dışarı çıkıyor, dalış yapıyor, değil mi? Ve ona hiçbir şey olmuyor” sözleriyle bunu açıkladı.

Herhangi bir bilimsel araştırmaya atıf yapmayan Bolsonaro, “Bence Brezilya’da zaten çok sayıda insana bulaşmış olması bile mümkün, birkaç hafta ya da ay önce, (Brezilyalılarda) virüsün çoğalmasına engel olacak antikorlar zaten var” ifadelerini kullandı.

Veriler Bolsonaro’nun açıklamalarını desteklemiyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkedeki can kaybı 77’ye yükseldi, enfekte olan kişi sayısı da 2 bin 985’e ulaşmış durumda.