Bu da oldu...İşte Ay toprağıyla filizlenen ilk bitki!

Bu da oldu...İşte Ay toprağıyla filizlenen ilk bitki!

Bilim insanlarının uzun zamandır üzerinde çalıştığı proje hayat buldu. Ay'dan getirilen toprakta ilk kez bir bitki filizlendi.

ABD Florida Üniversitesi’nde bilim insanları önemli bir yeniliğe imza attı. Yapılan çalışmalar neticesinde 1969-1972 Apollo görevi esnasında Ay’dan Dünya’ya getirilen topraklarda ilk defa bitki yetiştirildi. 

Yapılan çalışmanın Dünya'nın uydusu olan Ay'da uzun süre kalabilmek adına oldukça önemli olduğu ifade edildi. Ayrıca tohumların dikkat çeken bir biçimde, sadece 2 gün içerisinde filizlendiği aktarıldı.

GIDA KITLIĞI İÇİN ÖNEMLİ GELİŞME

NASA Yöneticisi Bill Nelson da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu araştırma, NASA’nın uzun vadeli insani keşif hedefleri için kritik öneme sahip. Çünkü, derin uzayda yaşayan ve faaliyet gösteren gelecek astronotlar için gıda kaynakları geliştirmek amacıyla Ay’daki ve Mars’taki kaynakları kullanmamız gerekecek. Bu temel bitki yetiştirme araştırması aynı zamanda NASA’nın, dünyada gıda kıtlığı olan bölgelerde bitkilerin stresli koşulların üstesinden nasıl geleceğini anlamasına yardım edecek ve tarımsal yenilikleri ortaya çıkarmak için nasıl çalıştığının da önemli bir örneği olacak."