"Bu iş tek bir Trump'ın ötesinde!"

"Bu iş tek bir Trump'ın ötesinde!"

ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının kalıcı olarak askıya aldığı gün Twitter CEO'su Jack Dorsey'in yaptığı video konferansa ait görüntüler sızdırıldı. Twitter CEO'su Dorsey : "Bu iş tek bir hesabın ötesinde"

Twitter çalışanlarından birinin sızdırdığı ve ABD Başkanı Trump'ın hesabının askıya alındığı güne ait bir videoda şirketin CEO'su Jack Dorsey'in hesap kapatma adımlarının Trump'la sınırlı kalmayacağına işaret etti. ABD merkezli muhafazakar aktivist grup Project Veritas'ın yayınladığı videoda Dorsey, "Bu iş tek bir hesabın ötesinde" ifadelerini kullandı.

Trump'ın hesabının "şiddeti teşvik ettiği" gerekçesiyle kalıcı olarak askıya alındığı 8 Ocak günü çalışanlarla yapılan bir video konferans sırasında şirket içinden birinin çektiği belirtilen görüntülerde Dorsey, şöyle konuştu: "Şu anda tek bir hesaba odaklanmış durumdayız ama bu iş tek bir hesabın ötesinde. Yalnızca bugünle sınırlı kalmayıp bu hafta, gelecek haftalar ve (seçilmiş başkan Joe Biden'ın) yemin töreninden sonra da sürecek."

ABD SON DERECE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA

ABD'nin "son derece bölünmüş durumda" olduğunu söyleyen Drosey, "Platformumuz bunu her gün gösteriyor. Ve bizim rolümüz bundan dolayı kimsenin zarar görmemesini sağlamak için elimizden geleni yapmak" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre ​Dorsey, aşırı sağcı komplo teorileri hareketi QAnon bağlantılı hesaplara karşı atılan adımlarla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Bildiğiniz üzere ABD fazlasıyla bölünmüş vaziyette. Platformumuzda bu bölünmüşlük kendini gösteriyor... Bizi görevimiz iletişimin bütünlüğünü korumak ve kimsenin bu bölünmüşlükten zarar görmediğinden emin olmak. Odak noktamız bu."

Twitter 12 Ocak'ta QAnon ile bağlantılı 70 binden fazla hesabı askıya aldığını duyurmuştu.

(Kaynak: Sputnik)