California’da da bulundu: Monolit nedir?

California’da da bulundu: Monolit nedir?

NTV'nin haberine göre geçen hafta ABD’nin Utah eyaletinde ıssız çölün ortasında bir metal monolit bulunmuş ve tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Yetkililer, bulunan yapının Stanley Kubrick’in ‘2001: A Space Odyssey’ filmindeki bloklara benzerliği sebebiyle bir hayran tarafından yerleştirildiği tahmini yürütmüştü. Gizemli yapının kaybolmasının ardından, önce Romanya'da sonrasında ise California eyaletinde yer alan Atascadero kasabasında yeni bir monolit keşfi yapıldı.

Monolit, yekpare taş veya kayadan meydana gelen, görünüşte dağ benzeri bir jeolojik veya teknolojik, büyük boyutlu bir kitledir. Sıklıkla çok sert ve katı metamorfik kayadan olan bu kitleleri, genellikle erozyon açığa çıkarmıştır. Bugün yeryüzündeki en büyük üç monolit Avustralya'da, Meksika'da ve ABD'de bulunmakta.


Öte yandan Guardian’ın yerel bir gazeteye dayandırdığı habere göre, ABD’de Utah’ın ardından California’da da gizemli bir monolit ortaya çıktı. Atascadero kasabasında gezintiye çıkan onlarca yürüyüşçü Pine dağının tepesindeki monoliti keşfetti ve ardından fotoğraflarını paylaşımda bulundular. Kim tarafından yerleştirildiği bilinmeyen metal yapının üç kenarının bulunduğu, 3 metre boyunda ve 45 santimetre genişliğinde olduğu belirtildi.