Çernobil vuruldu! Çernobil Tabutu delindi

Rusya, Çernobil Nükleer Santralini İHA ile vurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırı hakkında açıklama yaptı.

Rusya, Çernobil Nükleer Santralini vurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırı sonucu ağır bir hasar gerçekleştiğini aktardı.

Zelenski, Rus insansız hava aracının (İHA) dün akşam, Belarus sınırına yakın Çernobil’deki yıkılmış nükleer santrali vurduğunu açıkladı.

5005989953963929021jpg-drpioimoau6twvdsxe-z9q.jpg

RUSYA İHA İLE ÇERNOBİL NÜKLEER SANTRALİ VURDU

Zelenski, “Yüksek patlayıcı başlığa sahip bir Rus saldırı İHA’sı, dünyayı radyasyondan koruyan bariyeri hedef aldı” dedi. Çernobil Nükleer Santrali’nin 4 numaralı reaktörünü kaplayan beton bariyerin hasar gördüğünü ve çıkan yangının söndürüldüğünü belirtti.

"RADYASYON SEVİYELERİ DEĞİŞMEDİ VE SÜREKLİ İZLENİYOR"

Zelenski, “Radyasyon seviyeleri değişmedi ve sürekli olarak izleniyor. İlk değerlendirmelere göre, barınağın gördüğü hasar ciddi” diye ekledi.

5005989953963929022jpg-qaqfupax5eerexfloqggww.webp

ÇERNOBİL'İN TABUTU SALDIRIDA DELİNDİ

Saldırı sonucu İHA’nın Yeni Güvenli Bariyer çatısına çarptığı bilgisi verildi. 

1986'da meydana gelen patlamayla Çernobil’in 4 numaralı reaktör, tüm dünyayı tehdit edecek miktarda radyasyon yaymış, bölgedeki Sovyet toprakları ve Avrupa'nın bazı kısımlarında etkili olmuştu. Reaktör, daha sonra beton ve çelikten oluşan, "Çernobil'in Tabutu" olarak adlandırılan bir yapı ile kapatılmıştı.