Çin altıncı kez Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Günü kutluyor.

Çin altıncı kez Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Günü kutluyor.

Çin'de 17 Ekim Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Günü olarak kutluyor. Bu yıl altıncısı düzenlenen kurtulma günün de ödül bile dağıtılıyor.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, bugün kutlanan Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulmasından bu yana, Çin Komünist Partisi'nin tüm kalbiyle halka hizmet ilkesine dayanarak tüm etnik gruplara mensup Çin vatandaşlarıyla birlikte yoksullukla mücadelede büyük başarılar elde ettiğini belirtti.

ÇKP 18. Kongresi'nden bu yana merkezi hükümetin yoksullara yardım çalışmalarına önem verdiğine işaret eden Xi, Çin'in yoksulluğa karşı tarihi bir zafer kazanarak dünya genelinde yoksulluğun azaltılmasına katkıda bulunacağını kaydetti.

Xi yoksul nüfusa sağlanan eğitim, sağlık, konut ve içme suyu hizmetlerinin güçlendirilmesini istedi ve orta halli refah toplumu hedefine işaret etti.

Çin Başbakanı Li Keqiang da konuyla ilgili bir açıklama yaparak bu yılki hedefin 10 milyon kişiyi daha yoksulluktan kurtarmak olduğunu söyledi.

Ayrıca Ulusal Yoksulluktan Kurtulma Günü dolayısıyla bir ödül töreni de düzenlendi.