Çin'de gözleri beyaza döndüren ölümcül virüs üretildi

Çin'de gözleri beyaza döndüren ölümcül virüs üretildi

Çinli bilim insanları gözleri beyaza çeviren ölümcül virüsü ortaya çıkardı. Yapılan deneylerde korkunç sonuçlara ulaşıldı.

Çin'de yapılan araştırmada, deney için kullanılan fareler enfeksiyondan sonraki 5 gün içinde hızlı şekilde kilo verdiler, uyuştular ve gözleri beyaza döndü. Fareler enfekte olduktan sadece 8 gün sonra ise öldü.

ekran-goruntusu-2024-01-18-214422.png

COVID-19'DAN ÖNCE KEŞFEDİLDİ

Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan son araştırmada, virüsün "GX_P2V" olarak adlandırıldığı ve 2017'de Covid-19 salgını öncesinde keşfedildiğini aktardı.

5 GÜNDE ÖLÜME SÜRÜKLENDİLER

NTV'deki habere göre Çinli araştırmacılar, virüsün laboratuvar ortamında genetik olarak insanlara benzeyecek şekilde tasarlanmış farelerin beyinlerini hedef aldığını ve farelerin enfeksiyondan sonraki beş gün içinde önemli ölçüde kilo verdiklerini, uyuştuklarını ve gözlerinin beyaza döndüğünü gözlemledi.

ekran-goruntusu-2024-01-18-214427.png

8 GÜN SONRA ÖLDÜLER

Fareler enfekte olduktan sadece sekiz gün sonra öldü. Bilim insanları virüsün fareleri bu kadar hızlı öldürmesine şaşırdıklarını ifade etti. Araştırmacılar, virüsün akciğerlere, kemiklere, gözlere, soluk borusuna ve beyine bulaştığını tespit etti. Virüs kaynaklı beyin enfeksiyonu hayvanları öldürecek kadar şiddetliydi. Araştırmacılar, virüsün "Sars-CoV-2"ye benzediğini ve insanlara yayılma riskinin altını çizdiğini söyledi.

ekran-goruntusu-2024-01-18-214416.png

ÇALIŞMAYA TEPKİ YAĞDI

Çalışma internette yayınlanır yayınlanmaz uzmanlar endişelerini dile getirdi. University College London'ın Genetik Enstitüsü'nden epidemiyoloji uzmanı Francois Balloux, araştırmayı "korkunç" ve "bilimsel açıdan tamamen anlamsız" olarak nitelendirdi.

Balloux, "İnsanlaştırılmış garip bir fare türünün rastgele bir virüsle zorla enfekte edilmesinden öğrenilebilecek ilgi çekici hiçbir şey göremiyorum. Tam tersine, bu tür deneylerin ters gidebileceğini görebiliyordum." diye yazdı.

ekran-goruntusu-2024-01-18-214412.png

ÇİN'DE TEHLİKELİ OYUN

Stanford'dan emekli tıp profesörü Dr. Gennadi Glinsky ise deney hakkında, "Bu çılgınlığın çok geç olmadan durdurulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Glinsky ise araştırmanın, virüsün insanlara yayılmasını kolaylaştırabilecek bir "tehlikeli oyun" olduğunu söyledi. "Bu virüsün insanlara bulaşma riski, bu tür deneylerle artabilir." diyen Glinsky, "Bu çılgınlığın çok geç olmadan durdurulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.