'Çıplak' reklam çektiler, şeriat mahkemesinde yargılanacaklar!

'Çıplak' reklam çektiler, şeriat mahkemesinde yargılanacaklar!

Dubai'deki bir gökdelenin terasında çıplak fotoğraflarıyla sosyal medyada gündem olan modeller şeriat mahkemesinde yargılanacak.

Dubai'de bir gökdelenin terasında çırılçıplak görüntüleri ile sosyal medyada viral olan modeller gözaltına alınmıştı. Modellerin gözaltına alınmasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. İslam hukukuna göre yargılanacak olan kadınlar için 6 ay hapis cezasının isteneceği belirtiliyor. 

Rusya'da hükümete yakın medya kaynaklarındaki haberlerde gözaltına alınan kadınların Rusya, Ukrayna ve Belarus uyruklu oldukları ifade edildi. 

dubai.jpeg

Öte yandan gökdelendeki çıplak çekimi organize eden kişinin ise Rusya vatandaşı Alexey Kontsov olduğu öğrenildi. Kontsov'un polise verdiği ifadede sosyal medyada viral olan videoyu çekmenin 'ölümcül bir hata olduğunu' kabul ettiği belirtildi.

Rusya'da hükümete yakınlığı ile bilinen medya kuruluşu Life'da çıkan haberlere göre, Dubai'de büyük tepki çeken organizasyonda yaklaşık 40 model görev aldı.

dubai1.jpeg

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan haberde ise geçtiğimiz günlerde yapılan çekimin Dubai'nin en lüks bölgesi olan Dubai Marina'da gerçekleştiği ve çevrede oturan bazı kişilerin balkondaki çekime şahit oldukları belirtildi.

Öte yandan "Ahlaksız davranışlar" suçlamasıyla gözaltına alınan modellerin ülkede işleyen İslam hukuka. göre 6 ay hapis ile birlikte para cezasına çarptırılmaları bekleniyor.

dubai2.jpeg

Dubai'de büyük tepki çeken görüntülerin İsrail merkezli bir porno sitesinin reklamı için çekildiği iddia edilse de bu durum henüz kanıtlanamadı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, gözaltına alınan bazı modellerin Ukrayna vatandaşı olduklarını doğruladı.