Çocuklar okul yerine TikTok'u tercih ediyor! Nedeni ise ilginç...

Çocuklar okul yerine TikTok'u tercih ediyor! Nedeni ise ilginç...

Yapılan araştırmaya göre çocukların üçte biri okuldan ziyade popüler bir uygulamadan daha fazla eğitim aldıklarına inanıyor.

Oxford Home Schooling’deki araştırmacılar, Birleşik Krallık’ta yaşları 5 ile 16 arasında değişen bin öğrenciyle anket yaptı.

ekran-goruntusu-2023-02-05-171038.png

OKUL YERİNE TİKTOK'U TERCİH EDİYORLAR

Ankete katılanların üçte biri TikTok’u okula tercih ederken, yaklaşık dörtte biri de TikTok içerik oluşturucularının dersleri öğretmenlerinden daha iyi anlattıklarını düşünüyor. Uygulamayı kullanan öğrenciler, uygulamada istedikleri her şeye yanıt bulabileceklerini iddia ederken, beşte biri duyduklarının doğru olduğunu varsayıyor.

digital-classrooms-school-delhi-ncr.jpg

Katılımcıların, TikTok’u kullanma olasılıklarının en yüksek olduğu konuların ise İngilizce, müzik ve matematik olduğu ortaya çıktı.

2020’de TikTok, akademik videolara ilgi duyulduğunu fark edince eğitim içeriği üretmek için yüzlerce uzmanı görevlendirmeyi planladığını duyurdu. Hatta üniversiteler ve hayır kurumlarının yanı sıra, TV sunucusu Rachel Riley’nin matematik hakkında konuşması gibi ünlüler de videolar sunmaya başladı.

tiktoook.jpg

Araştırmacılardan Greg Smith, sosyal medyanın popülaritesinin belgelendiğini ancak araştırmanın, uygulamayı eğitim amaçlı kullanan çocukların ölçeğini de vurguladığını söyledi.