Çocukları öldüren hepatit sinsice yayılıyor! Bir ülkede daha görüldü...

Çocukları öldüren hepatit sinsice yayılıyor! Bir ülkede daha görüldü...

Gizemli hepatit virüsü bir ülkede daha görüldü. Meksika'da ülkedeki 4 çocukta hastalığın görüldüğü aktarıldı.

Gizemli hepatit virüsü, özellikle çocukları hedef almasıyla biliniyor. Dünya Sağlık Örgütü de hastalığa ilişkin yer yer açıklamalar yaparak virüse ilişkin bilgi paylaşımı yapıyor.

5 Nisan 2022'de İngiltere'de çıkan virüs şimdiye kadar Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada'da görülmüştü. Dün ise İrlanda'da bir çocuğun hastalık nedeniyle öldüğü bildirildi. Özellikle 1-16 yaş arası çocuklarda görülen ve ciddi önem taşıyan hastalık bir ülkeye daha yayıldı.

Meksika'da 4 ayrı çocukta akut hepatit hastalığı tespit edildi. Öte yandan çocukların durumlarının stabil olduğu ve kontrol altında tutukları ifade edildi.

400'DEN FAZLA KİŞİ HASTALIKTAN ETKİLENDİ

Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi yaptığı açıklama ile gizemli hepatitin, dünya genelinde 450 kişide görüldüğünü belirtti. Hastalığın sebebine dair henüz net bir bilgi paylaşımı yapılmazken, yetkililer "adenovirüsten" şüpheleniyor. 

ADENOVİRÜS NEDİR?

Adenovirüs, solunum yollarını ve bağırsak sistemini enfekte eden bir virüs olarak biliniyor. Adenovirüs enfeksiyonu ekseriyetle soğuk algınlığına benzer belirtilerle kendini gösteriyor. Adenovirüsün başlıca belirtileri şöyle; boğaz ağrısı, burun ve göz akıntısı, hapşırma, baş ağrısı, öksürük ve ateş.

20 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Gizemli hepatit şimdiye kadar başta İngiltere olmak üzere, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Danimarka, Japonya, İsrail, Endonezya, Arjantin, ABD ve Kanada dahil olduğu 20 ülkede görüldü.