'Daha da kötüleşecek'

'Daha da kötüleşecek'

İngiltere'de uzun süre önlem almamakta direten Başbakan Johnson hanelere Koronavirüs mektubu göndermeye başladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, evlere göndereceği mektupla, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında "işlerin iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğini" söyledi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Covid-19 testi pozitif çıkan Johnson'ın mektubu 4 hafta içinde 30 milyon haneye ulaşacak.

Mektubunda halka evde kalarak, Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) korumaları ve hayat kurtarmaları için çağrıda bulunacak Johnson, ayrıca hükümetin salgınla mücadele etmek ve işletmeler ile çalışanları desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu önlemleri anlatacak.

"DAHA DA KÖTÜLEŞECEK"

En başından itibaren doğru zamanda doğru önlemleri almaya çalıştıklarını, gerekirse bunları daha da sıkılaştıracaklarını ifade eden İngiliz Başbakan mektubunda, "Sizinle açık konuşmam benim için önemli. İşler, iyiye gitmeden önce daha da kötüleşecek." sözlerini kullanacak.

Bu arada İngiltere Ulusal Tıp Direktörü Prof. Stephen Powis, ülkede ölümlerin 20 binin altında kalmasının "iyi bir sonuç" olacağını söyleyerek, halktan üzerine düşeni yapmasını ve hükümetin uyarılarını dikkate almasını talep etti.

Koronavirüse şimdiye kadar 1019 kurban veren İngiltere'de kısmi karantina kararı ve diğer önlemlerin etkisinin görülmeden önce vakalar ve ölümlerin gelecek 2-3 üç hafta boyunca artmaya devam etmesi öngörülüyor.

Ülkede corona virüs vaka sayısı 17 bine yükselirken, ölü sayısı da bini aştı.