Danimarka 97 bin TL maaşlı işçi arıyor! İşte Danimarka'da aranan meslekler!

Danimarka 97 bin TL maaşlı işçi arıyor! İşte Danimarka'da aranan meslekler!

Danimarka'da işçi alımı yapan ülkelerden. Peki Danimarka'ya işçi alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılıyor? İşte detaylar...

copenhagen-denmark.jpg

Danimarka işçi alımı için nereden ve nasıl başvuru yapıldığı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. 5 bin euro maaşla işçi alımları yapıldığı belirtilen kuzey ülkesinde başvurular nereye yapılıyor, başvuru şartları neler ve kimler başvuru yapabiliyor?

Avrupa ülkeleri nüfusa bağlı olarak genç işçi alımı için farklı ülkelerden iş gücü transfer etmeye devam ediyor. İşlerinde başarılı ve meslek sahibi olan işçiler için fırsat sunan Avrupa ülkelerine Danimarka da eklendi.

DANİMARKA 10 BİN İŞÇİ ALIMI YAPACAK

Danimarka 10 bin işçi alımı için düğmeye bastı. Özellikle genç ve dinamik Doğu ülkelerinin nüfusuna şans kapısı aralayan ülkede birçok sektörde işçi alımı yapılacak.

streets-of-copenhagen-gal-gross.jpg

DANİMARKA İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Danimarka'da en az 10 bin işçi alımı yapılacağı haberlerinin ardından binlerce Türk vatandaşı şimdiden araştırmalara başladı. Ülkenin hangi koşullarda işçi alımı yaptığı, başvuruların nereden yapıldığı ve Danimarka'da çalışmak için hangi kriterlerin gerektiği en çok aranan konuların başında geldi.

Peki Danimarka'da yapılacak işçi alımı için aranan meslekler hangileri? İşte yanıtı...

DANİMARKA'DA İŞÇİ ALIMI İÇİN ARANAN MESLEKLER

Danimarka'da onlarca sektörde işçi alımı yapılıyor. Bunlardan bazıları şöyle:

Bölüm başkanı, satış müdürü, genel müdür, mühendis, grafik tasarımcı, şehir planlamacısı, biyolog, doktor, diyetisyen, tercüman, dil öğretmeni, bakım evi çalışanı, çocuk gelişimcisi, diş hekimi, çocuk bakıcısı, psikolog ve sosyolog, tesisatçı, itfaiye eri, avukat, coğrafi bilgi sistemleri uzmanı, sekreter, kuaför, ön muhasebeci, marangoz, badanacı, fırın ustası, aşçı, kasap...

DANİMARKA'DA ALINACAK İŞÇİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Danimarka refah seviyesi yüksek olan Avrupa ülkelerinin başında geliyor. Ülkede para birimi olarak Danimarka Kronu kullanılıyor. Peki 10 bin işçiye ev sahipliği yapacak olan Danimarka'da alımı gerçekleştirilecek işçiler ne kadar maaş alacak? 

copenhagen-graabroedretorv-people-talking-sunlight-custom.jpg

İşte Danimarka'da en düşük ve en yüksek işçi maaşları:

Danimarka'da en yüksek maaşlı işçi 39 bin kron kazanacak. Bu da Türk lirası ile 97 bin TL'ye denk geliyor. Avrupa'nın sakin ve zengin ülkesinde en düşük maaş ise 5 bin 310 kron. İstihdamı gerçekleştirilecek işçiler Türk lirası ile en düşük 13 bin TL para kazanma imkânı yakalayacak.