Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Yüzlerce ölü, binlerce yaralı

Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Yüzlerce ölü, binlerce yaralı

Irak-İran sınırında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde en az 407 ölü, 5900'den fazla yaralı olduğu bildirildi.

Irak - İran sınırında 7,3 büyüklüğündeki deprem, Türkiye dahil komşu ülkelerde de hissedildi. İran'da ayrıca 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi

Irak'ın Süleymaniye'nin güneydoğusundaki Halepçe'de meydana deprem, Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedildi.

ISNA haber ajansının aktardığına göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısının İran'da 400'e ulaşırken, yaralananların sayısının ise 5900'ü geçtiği açıklandı. Kuzey Irak'ta da ise 7 kişi hayatını kaybetti, 200'ün üstünde yaralı var. İran'da 3 gün yas ilan edildi.

ABD Jeolojik Araştırması (USGS), depremin merkez üssünün Süleymaniye'nin güneydoğusundaki Halepçe olduğunu açıkladı.  Halepçe, Irak'ın kuzeyinde, İran sınırının 15 kilometre batısında, Süleymaniye'nin 61 kilometre güneydoğusunda, başkent Bağdat'ın 241 kilometre kuzeydoğusunda yer alıyor.

İRAN VE IRAK SALLANMAYA DEVAM EDİYOR!

7.3'lük depremin ardından saat 00.33'te 4.8'lik bir deprem meydana geldi. 00.33'te İran-Irak sınırında meydana gelen depremin ardından Irak'ta saat 01:31'de, yerin 32.2 KM altında 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.  Öte yandan saat 12:19'da İran'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

TÜRK KIZILAYI İLK ULAŞAN YARDIM EKİBİ OLDU

Türk Kızılayı, deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk yardım ekibi oldu. Türk Kızılayı, yıkımın en çok meydana geldiği Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde insani yardım malzemeleri dağıttı.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve hükümet sözcüsü Sefin Dizayi, bölgeye insani yardım ulaştıran Türkiye’ye teşekkür etti.

Türk Kızılayı Operasyon ve Lojistik Sorumlusu Oğuzhan Demir, ekip olarak öncelikle insanların durumunu ve hasar gören binaları tespit edeceklerini ardından teyakkuzda bekleyen ekiplerden destek isteyeceklerini söyledi.