Dışişleri Bakanlığı'ndan uyarı: Tansiyon yükseliyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan uyarı: Tansiyon yükseliyor

İspanya'da Katalan liderlere verilen hapis cezası sonrası başlayan protestolar şiddet eylemlerine dönüştü.

İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da gösteriler altıncı gününde.

İspanya Yüksek Mahkemesi'nin dokuz ayrılıkçı Katalan lidere dokuz yıldan 13 yıla kadar hapis cezaları vermesinin ardında Katalonya özerk bölgesinde pazartesi günü başlayan protestolar büyüyor.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemler nedeniyle Barcelona-Real Madrid karşılaşması ertelendi.

Eylemlerde göstericiler ve polis arasında çatışmaların yaşandığı görüldü.

Dün Barcelona'ya yürüyerek gelen eylemciler yolları kapattı.

Son gelen haberlere göre, en az 62 yaralının olduğu protestolarda 17 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Dışişleri Bakanlığı da İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde yaşanan gösteriler nedeniyle Türk vatandaşlarına, zorunlu olmadıkça bu ülkeye yapacakları seyahat planlarını gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgede yaşayan veya turist olarak giden Türk vatandaşlarının hareketliliklerden ve kalabalık gruplardan uzak durmalarına dikkat çekildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar söylendi; "Her halükarda bulundukları ortamlarda dikkatli hareket etmeleri tavsiye olunmaktadır. Önümüzdeki günler için bölgeye seyahat planı yapan vatandaşlarımızın zorunlu bir sebep bulunmadığı takdirde bu planlarını gözden geçirmeleri de yararlı olabilecektir. Yol kapama, trafiği kesme gibi eylemler nedeniyle toplu taşıma dahil kent içi ve şehirlerarası ulaşımda da aksamalar meydana gelmektedir. Özellikle Barselona Havaalanı’ndaki gösterilerin havaalanının işleyişini aksattığı, bazı uçuş ve tren seferlerinde gecikme ve iptallere yol açtığı dikkate alınmalıdır."