Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan memnuniyet açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy'dan memnuniyet açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İngiltere'de PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesi Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) Dan Newey'in babasının, terörizme destek suçlamasıyla başlatılan tahkikat dahilinde gözaltına alınmasının memnuniyetle karşılandığını belirtti.

Aksoy, İngiltere makamları tarafından PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesinin yakınına ait alınan karar hakkındaki bir suale yazılı cevap verdi.

Bakanlık Sözcüsü Aksoy, "Birleşik Kraliyet makamları tarafından PKK/PYD/YPG terör örgütü üyesi yabancı terörist savaşçı Dan Newey isimli Birleşik Kraliyet yurttaşının babası Paul Newey ile ilgili terörizme parasal destek sağlamak suçlamasıyla başlatılan soruşturmayı ve isimi geçenin bu kapsamda gözaltına alınmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu soruşturmanın, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/YPG'nin de bir terör örgütü olduğunu göstermesi itibariyle ehemmiyet taşıdığını vurgulayan Hami Aksoy, soruşturmanın PYD/YPG bünyesinde terörizm faaliyeti yürüten tüm yabancı terörist savaşçılar ve destekçileri açısından emsal teşkil etmesinin beklendiğini bildirdi.