Donald Trump'tan şok iddia!

Donald Trump'tan şok iddia!

ABD'de oy verme işlemi sürerken, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'tan şok bir iddia geldi. Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

Amerikan televizyonu Fox News'a telefonla bağlanan Trump, çarpıcı bir iddiada bulundu.

Reuters'ın haberine göre Trump, "çeşitli seçim merkezlerindeki oylama makinelerinin, Cumhuriyetçilere verilen oyları Demokratlara verilmiş gibi değiştirdiğine dair sorunlar olduğu yönünde haberler" aldıklarını söyledi.

Trump bunun üzerine gelen "Yani sizce seçimler bu gece bitmez mi?" sorusuna, "Ne olup bittiğine bakmam lazım" diye yanıt verdi.

 

Donald Trump'ın ilk itirazına mahkemeden red geldi


Cumhuriyetçi aday Donald Trump, ABD'nin Nevada eyaletindeki seçimlerde hile olduğu gerekçesiyle itiraz etti. Trump'ın elektronik oylamada hata olduğunu belirterek yaptığı itiraz Neveda Mahkemesi'nce reddedildi.

Cumhuriyetçi aday, Fox News canlı yayınında "Seçimin bu gece sonuçlanacağını düşünmüyor musunuz?" şeklinde gelen soruya, "Neler olduğuna bakmak zorundayım. Umarım her şey iyi gider, umarım endişe edilecek bir şey yoktur. Umarım kazanırız." şeklinde yanıt verdi.