Erdoğan ve Çavuşoğlu'dan zafer tebriği

Erdoğan ve Çavuşoğlu'dan zafer tebriği

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan'da henüz resmi olmayan sonuçlara göre, seçimin galibi merkez sağ Yeni Demokrasi (ND) partisi lideri Kiriakos Miçotakis'i kutladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan’ın gayri resmi sonuçlara göre yeni Başbakanı seçilen Kiriakos Miçotakis'i telefonla arayarak, tebrik etti. Erdoğan görüşmede, Kiriakos Miçotakis’i tebrik ederek, sonuçların Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çavuşoğlu'ndan tebrik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni Demokrasi lideri Kriakos Mitsotakis'i seçimlerdeki başarısından dolayı içtenlikle kutluyorum. Onun liderliğinde Türk-Yunan halkları arasındaki dostluğun ve ikili ilişkilerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

Normal tarihinden yaklaşık 4 ay önce gerçekleşen seçime 20 siyasi parti katıldı. Yüzde 3 seçim barajının uygulandığı seçimde, partiler meclisteki 300 sandalye için yarışıyor. Seçim sistemine göre, hükümet kurmayı kolaylaştırmak amacıyla seçimde birinci çıkan parti, fazladan 50 milletvekili hakkı kazanacak.