Erdoğan’dan Fransız mallarına boykot çağrısı

Erdoğan’dan Fransız mallarına boykot çağrısı

Avrupa'da İslam'a yönelik saldırıların Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un söylemlerinden sonra arttığını belirten Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan boykot çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markaları satın almayın" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında konuştu. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı söylemlerinin ardından yaşanan saldırılara ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

İLTİFAT ETMEYİN, SATIN ALMAYIN

– Fransa’da Müslümanlara bir zulüm varsa hep birlikte biz oraya da sahip çıkalım diye buradan dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam ve Müslüman düşmanlığının adeta veba gibi toplumlara sirayet ettiğini görüyoruz. Müslümanlara ait iş yerleri, evler, okullar hemen her gün faşist grupların saldırısına uğruyor.

– Nasıl ki Fransa’da “Türk markalı mal satın almayın” deniliyorsa, ben de buradan milletime sesleniyorum; sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunlardan satın almayın.

SİZ GERÇEK ANLAMDA FAŞİSTSİNİZ

– Bizde gerçek din özgürlüğü var ama bunlarda bu yok. Gün geçmiyor ki Müslümanların inanç hürriyetlerini kısıtlayan bir uygulamayla karşılaşmayalım.

– İslam ve Müslüman düşmanlığı, kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet başkanı seviyesinde desteklenen politika haline geldi. Siz gerçek anlamda faşistsiniz.

CAMİLERE POLİS BASKINLARI YAPILIYOR

– Son günlerde yaşanan hadiseleri, devlet başkanı düzeyinde sergilenen hadsizlikleri, sabah namazı vaktinde camilerimize yapılan polis baskınlarını sıradan vakalar olarak görmüyoruz. Altı milyon insanı Avrupa’da yaşayan bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak muhataplarımıza şu ikazı yapmakta fayda görüyorum; Müslümanları düşmanlaştırarak elde edebileceğiniz hiçbir kazanım yoktur.

– Macron’un hoşuna gitmese de, önceki gün yaptığım çağrıyı tekrarlamak istiyorum; ırkçılık ve İslam düşmanlığı; görevi, konumu, makamı ne olursa olsun insanın akli ve vicdani melekelerini yok eden bir psikozdur, dedi