Erkan Baş'ın "çalışma süresi düşürülsün" önerisine Belçika'dan sonra Şili de uydu: "Bugün, birileri tarafından imkansız görünse de..."

Erkan Baş'ın "çalışma süresi düşürülsün" önerisine Belçika'dan sonra Şili de uydu: "Bugün, birileri tarafından imkansız görünse de..."

Şili, ülkedeki haftalık çalışma süresini kademeli olarak 5 yıl içerisinde 45 saatten 40 saate indirmeyi öngören yasa tasarısını Meclis'te kabul etti.

Birçok kişi Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın daha önce sarf ettiği “6 saatin üzerinde çalışmayı yasaklayın, bir anda istihdamı iki katına çıkarırsınız” sözlerini garipsemiş ve Baş'ın bu sözleri ile alay etmeye çalışmıştı. 

Ancak Baş'ın bu sözleri üzerine önce Belçika'dan şimdi de Şili'den çalışma sürelerinin kısaltılmasına dair haber geldi.

BELÇİKA 5 GÜNLÜK MESAİYİ 4 GÜNE İNDİRDİ

Daha önce Belçika'da haftada 5 gün olan mesai 4 güne indirilmiş, bu uygulama 20 Kasım 2022 tarihinde hayata geçirilmeye başlanmıştı.

Şimdi de benzer bir haber Şili'den geldi. 

plenglish.com'da yer alan habere göre, Şili'de ülkedeki haftalık çalışma süresi kademeli olarak 5 yıl içerisinde 45 saatten 40 saate indirilecek.

"BİRİLERİ TARAFINDAN İMKANSIZ GÖRÜNSE DE..."

Şili Çalışma Bakanı Jeannette Jara, konu ile ilgili,  "Bugün, birileri tarafından imkansız görünse de çalışanlarımızın hayat kalitesini artırmak için adım atmanın mümkün olabileceğini gösterdi" ifadelerini kullandı.