Esad’dan ABD’ye Nazi benzetmesi

Esad’dan ABD’ye Nazi benzetmesi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, çekilme kararı aldıktan sonra Suriye'deki petrol yataklarını 'koruma' gerekçesiyle bu ülkede kalacağını açıklayan ABD'yi başkasının petrolüne göz diken Nazi rejimine benzetti.

Sputnik ve Rossiya 24'e röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a ABD'nin eylemlerinin 'siyasi haydutluk' olarak görülüp görülemeyeceği soruldu.

Esad, "Çok doğru ifade ettiniz. Bunun nedeni sadece petrolü çalmaları değil, ABD haydut gruplara dayanan bir siyasi rejim olarak inşa edilmiş bir ülke olması. ABD Başkanı, devleti temsil etmiyor, yalnızca şirketin icra direktörü, bu direktörün arkasında yönetim kurulu var, bu kurul da devletin gerçek sahipleri olan köklü Amerikan şirketlerini temsil ediyor. Yani petrol şirketlerini, silah üreticilerini, bankaları ve diğer lobileri… 2. Dünya Savaşı'nda Hitler'i SSCB'ye saldırmaya iten en önemli faktörlerden biri petroldü. Hatta bazıları, petrolün tek etken olduğunu ve SSCB'ye saldırmak için başka bir etkenin bulunmadığını söylüyor." yanıtını verdi