Euphoria'nın ünlü yıldızına Filistin gözaltısı! Joe Biden'ın katıldığı televizyon kanalını bastılar

Euphoria'nın ünlü yıldızına Filistin gözaltısı! Joe Biden'ın katıldığı televizyon kanalını bastılar

Euphoria dizisinin ünlü oyuncusu Hunter Schafer Filistin protestosu nedeniyle gözaltına alındı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın konuk olduğu televizyon kanalının önüne giden ve burada Gazze'deki çatışmaların durması için ateşkes sloganı atan Euphoria'nın yıldızı Hunter Schafer, gözaltına alındı.

ekran-goruntusu-2024-02-28-161817.png

TELEVİZYON KANALINI BASTILAR

Schafer, pazartesi günü kendini anti-siyonist olarak tanımlayan Yahudi topluluğu 'Barış için Yahudi Sesler' (JVP) grubuyla ABD Başkanı Joe Biden'ın konuk olarak gittiği televizyon kanalının binasının önünde yapılan protestoya katıldı.

PROTESTOCULAR GÖZALTINA ALINDI

JVP, aktörün NBC kanalına ev sahipliği yapan New York'taki Rockefeller Centre'ın çevresinde 50 diğer protestocuyla gözaltına alındığını açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-02-28-161823.png

"ATEŞKES ŞİMDİ" TİŞÖRTÜ İLE BOY GÖSTERDİ

JVP'den Vulture'a yapılan açıklamada, "Schafer'ın Filistin'in özgürlüğüne bağlılığını ve gelecekte herkes için adalet istemesini takdir ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. Gözaltı anından paylaşılan fotoğraflarda Schafer'ın "Ateşkes şimdi" yazılı bir tişört giydiği görülüyor.

ekran-goruntusu-2024-02-28-161918.png

 

JOE BIDEN'I KOVMAYA ÇALIŞTILAR

JVP'nin sosyal medya hesabından paylaşılan videolarda, "Biden burada olduğunu biliyoruz. Kentimizde sana yer yok" diye bağırarak Gazze'de ateşkes çağrısı yaptığı görülüyor.

Amerikan Başkanı Joe Biden'a karşı düzenlenen Filistin için ateşkes protestosuna katılmasından dolayı gözaltına alınan Hunter Schafer serbest bırakıldı.

ABD Başkanı Biden, 7 Ekim'den bu yana sivil ölümlere rağmen Gazze'deki savaşta İsrail'i desteklediği ve kalıcı ateşkese karşı çıktığı için ülkesinde de yaygın olarak eleştiriliyor.