Eyfel Kulesi kötü durumda! Rapor sızdırıldı

Eyfel Kulesi kötü durumda! Rapor sızdırıldı

Fransız Marianne dergisine sızdırılan gizli raporlara göre Eyfel Kulesi paslanmış ve tamire ihtiyacı var.

1889'da tamamlanan Eyfel Kulesi 133 yıl sonra hala ayakta. Ancak Fransız Marianne dergisine sızdırılan gizli raporlar, anıtın kötü durumda olduğunu ve paslı olduğunu gösteriyor.

Kulenin onarıma ihtiyacı olduğu iddia ediliyor ancak bunun yerine Paris'teki 2024 Olimpiyat Oyunları için sadece kozmetik bir makyaj yapılıyor. TRT Haber'de yer alan bilgiye göre kuledeki isimsiz bir yönetici Marianne'e “Eğer Gustave Eiffel burayı ziyaret etseydi kalp krizi geçirirdi” dedi.

Eyfel Kulesi - Müze Biletleri

HER 7 YILDA BİR BOYANMALI

324 metre yüksekliğindeki 7.300 tonluk demir kule, 1889 dünya fuarı için inşa edildi. Anıtı tasarlayan ve inşa eden inşaat mühendisi Eiffel, pasın yayılmasının tespit edilmesinin ve durdurulmasının inşaatın uzun ömürlü olması için en büyük zorluk olduğunu söylemişti. Kulenin her yedi yılda bir boyanması gerektiğini dile getirmişti. "Boya, metalik bir yapıyı korumak için temel bileşendir ve bunun yapılmasındaki özen, uzun ömürlülüğünün tek garantisidir" ifadesini kullanmıştı.

Uzmanlar Marianne'e çalışmanın sadece kozmetik bir yüz germe gibi olacağını ve nihai sonucun iyi olmayacağını söyledi. 2024 yılında düzenlenecek olan Paris Olimpiyatları için yeniden boyanacak olan Eyfel Kulesi için maliyetin 60 milyon euro olacağı belirtildi.