Facebook'ta işe girmek için tek bir soruya yanıt vermeniz gerekiyor!

Facebook'ta işe girmek için tek bir soruya yanıt vermeniz gerekiyor!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg tek işe alım kuralının ne olduğunu açıkladı.

Mark Zuckerberg'in sosyal medya devi Facebook'un üst düzey çalışanlarını seçerken uyguladığı kural belli oldu.

ekran-goruntusu-2024-02-28-164853.png

TEK BİR SORU SORUYOR

Zuckerberg, 2015'te Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, potansiyel adayları değerlendirirken "kendisine sorduğu tek soruyu" izleyicilerle paylaştı.

ROLLERİ DEĞİŞİRSEK...

Zuckerberg, mülakat sürecinde kendisine tek bir soru sorduğunu belirtti. Bu soru ise tam olarak şu: "(Şayet rolleri değiştirsek) ben onun için (onun emrinde) çalışmak ister miydim?"

"BEN DE O KİŞİ İÇİN ÇALIŞABİLİRSEM İŞE ALIRIM"

Etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Benim için çalışacak birini, ancak ben de o kişi için çalışabilirsem işe alırım. Bu, oldukça iyi bir test ve iyi sonuçlar ürettiğini düşünüyorum..."

ekran-goruntusu-2024-02-28-164856.png

Ünlü CEO, konuyu biraz daha açarak şunları ekledi: "Alternatif bir evrende, işler farklı olsaydı ve şirketi ben kurmasaydım, o kişi için çalışmaktan mutlu olur muydum? Ya da Facebook ortadan kaybolsaydı ve ben de yapacak başka bir iş bulsaydım, o zaman o kişi için çalışmaktan mutlu olur muydum. Bütün mesele bu..."

MARK ZUCKERBERG KİMDİR?

Mark Elliot Zuckerberg, 14 Mayıs 1984'te New York'ta doğmuştur. Amerikalı bilgisayar programcısı, girişimci ve Meta'nın (eski ismi Facebook) kurucusudur.

Zuckerberg, 2004 yılında Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO'su olduğu sosyal paylaşım sitesi Meta'yı (eski adıyla Facebook) kurdu. 

2010 yılında ise Time dergisi tarafından "Yılın Adamı" seçildi. 2023 yılı şubat ayı itibarıyla kişisel serveti 62.1 milyar dolardır.