Filistin Direnişinden İran'a: Düşmana karşı beraberiz

Filistin Direnişinden İran'a: Düşmana karşı beraberiz

Şehit Kasım Süleymani suikastının matemini tutan Filistinli Direniş grupları, Süleymani’nin Filistin davası için ehemmiyetli bir rol üstlendiğini vurguladı.

İslami Direniş Hareketi Hamas, Amerika’nın saldırısında şehit edilen General Kasım Süleymani ve diğer şehitler için başsağlığı diledi. Hareket taziye için yayınladığı deklarasyonda, bölgede İsrail’e hizmet eden Amerika’nın yeni suçlar işleyerek gerginlik yaratmaya devam ettiği dile getirildi.

Amerika’nın hasmane davranışlarının halkların çıkarları, özgürlükleri ve istikrarına bakılmaksızın çatışmayı körüklediğini vurgulayan Hamas, bölgede akan kanın tüm sorumlusunun Amerika Birleşik Devletleri olduğunu vurguladı.

Filistin davasını çeşitli alanlarda destekleyen Kasım Süleymani’nin Filistin Direnişi için ehemmiyetli rol oynadığı belirtilen izahta, “Süleymani İran’ın en ehemmiyetli askeri öncülerinden biridir” dendi.

Kassam Tugayları öncüleri de Kasım Süleymani ve şehit kardeşleri için bir taziye iletisi yayınladı. İletide, “Direniş Ekseni Filistin’i kalbi ve yüreğinde taşıyan cesaretli bir öncününü kaybetti” ifadeleri kullanıldı.

İslami Cihad Hareketi ise, şehid Komutan Kasım Süleymani’nin savaş hattında Siyonist- Amerikan düşmanın saldırısıyla şehit edildiğini belirterek, “Bu düşmana karşı savaşta beraber yürüyeceğiz” izahında bulundu.

Filistin Kurtuluş Cephesi öncülüğü de, General Kasım Süleymani’nin Filistin ve ümmetin şehidi olduğunu belirterek, bu şehadetin kurtuluş yolunda tarihi bir dönüm noktası olacağına işaret etti.

İzah şöyle devam etti“Siyonist-Amerikan düşmanın suikast kararı, ümmetin düşmanlarının projeleri için yıkıcı sonuçlar doğuracak politik bir intihardır. Direniş Ekseninin buna yanıtı ümmet düşmanlarını hezimete uğratacak stratejik bir fethin başlangıcı olacaktır”.