Filistinli Bella Hadid'e ölüm tehdidi

Filistinli Bella Hadid'e ölüm tehdidi

Filistin asıllı Bella Hadid, İsrail-Hamas savaşının ardından ilk kez konuştu. Hadid, her gün ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Filistinli asıllı ünlü modeller Bella Hadid ve Gigi Hadid, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı sesini yükseltmeyi sürdürüyor.

613x323-israil-hukumeti-gigi-hadidi-qtwp.webp

NETENYAHU'YU HİTLER'E BENZETTİ

Geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeni Hitler olduğunu söyleyen ve kariyerini kaybetmekten korkmadığını ifade eden Bella Hadid, yeni paylaşımında ise ölüm tehdidi aldığını açıkladı.

"HER GÜN ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUM"

Hadid, şunları söyledi: "Her gün ölüm tehditleri alıyorum. Telefon numaram sızdırılmış ve ailem tehlikede. Artık sessiz kalmayacağım. Korku bir seçenek değil. Filistin'deki insanlar ve çocuklar, özellikle Gazze'dekiler, sessiz kalmamamıza dayanamazlar. Biz değil, onlar çok cesur. Filistinli olmanın ne kadar zor olduğunu anlamak çok önemli, dünya bizi barış istemeyen teröristler olarak görüyor.

ekran-goruntusu-2023-10-27-172332.png

"MASUM SİVİLLERİN BU SAVAŞTA UNUTULMAMASINI SAĞLAMALIYIZ"

Savaşın kuralları vardır ve ne olursa olsun bu kurallara uyulmalıdır. Nerede olursak olalım liderlere bu konuda baskı yapmalı, Gazze'deki acil ihtiyaçlar unutmamalı ve Filistinli masum sivillerin bu savaşta unutulmamasını sağlamalıyız. Gazze'deki acil ihtiyaçlar unutmamalı ve Filistinli masum sivillerin bu savaşta unutulmamasını sağlamalıyız."

ekran-goruntusu-2023-10-27-172359.png

"EMPATİM VE KALP KIRIKLIĞIM VAR"

Bella Hadid'in kız kardeşi Gigi Hadid de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:

"Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum canlar alan herkesle birlikte. Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empatim ve kalp kırıklığım var. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor."