Flört uygulamasından 2 ayda 8 kişi öldü! Büyükelçilikten uyarı

Flört uygulamasından 2 ayda 8 kişi öldü! Büyükelçilikten uyarı

Kolombiya'da flört uygulaması kullandıktan sonra son 2 ayda 8 ABD vatandaşı hayatını kaybetti.

Kolombiya'da son flört uygulaması kullandıktan sonra 8 Amerikalının yaşamını yitirmesinin ardından ABD Büyükelçiliği bir uyarı yayınladı. Büyükelçilik Güney Amerika ülkesi için seyahat uyarısı yaptı.

ekran-goruntusu-2024-01-12-170836.png

FLÖRT UYGULAMASI ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU VE HIRSIZLIK

Bogota'daki ABD Büyükelçiliği, söz konusu uyarıyı, Medellin'de flört uygulaması üzerinden ayarlanan randevularda yaşanan uyuşturucu verme ve hırsızlık olaylarının ardından ABD vatandaşlarının hayatını kaybetmesi sonrası yayınladı.

ekran-goruntusu-2024-01-12-170843.png

Gazete Duvar'ın aktardığına göre ABD Büyükelçiliği, Tinder benzeri uygulamalar üzerinden bar, otel ve restoran gibi yerlere çağrılan Amerikan vatandaşlarının, bu gibi durumlarla karşı karşıya kalabildiği uyarısını yaptı. Açıklamada, bu tür suçların çoğu zaman ihbar edilmediği, bunun sebebinin ise çoğu zaman mağdurların utanarak polise gitmemesi olduğu belirtildi. Paylaşılan bilgilere göre, Kolombiya'da yabancı turistlere yönelik hırsızlık vakaları da bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında 2023'ün üçüncü çeyreğinde yüzde 200 arttı.

ekran-goruntusu-2024-01-12-170909.png

FLÖRT UYGULAMASINDAN SEÇİP, SARHOŞLARI HEDEF ALIYORLAR

Gazeteye konuşan güvenlik ve suç uzmanlarına göre, Kolombiya'daki yerel çeteler daha önce hırsızlık yaparken bir barın önünde taksi bekleyen sarhoş kişileri hedef alma gibi yollara giderken, artık bu tür flört uygulamaları üzerinden seçtikleri kişileri hedef alıyor.

Bogotá'da yaşayan suç ve güvenlik uzmanı Andrés Nieto, çetelerin önce bu yolla, hedef alacakları kişileri seçtiğini, ardından onları randevuya çağırdığını anlattı. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada da bu bağlamda ülke vatandaşlarından 'ihtiyatlı olmaları ve faaliyetlerinde kişisel güvenlik uygulamalarına başvurmaları' istendi.