Fransa Büyükelçiliği’ne saldırı... 18 kişi hayatını kaybetti

Fransa Büyükelçiliği’ne saldırı... 18 kişi hayatını kaybetti

Reuters'ın son dakika haberinde, Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir patlama ve sonrasında saldırı gerçekleştiği açıklandı. Fransa Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Büyükelçilik binamız ve Fransız Kültür Merkezi'ne saldırı düzenlendi" ifadesi kullanıldı.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Fransa Büyükelçiliği'ne saldırıldı. Fransa Büyükelçiliği 'saldırı altındayız' açıklamasında bulundu. Görgü tanıkları, saldırganların beş kişi olduğunu, maske taktığını söyledi.

AFP muhabiri jandarma ve askerin bölgeye konuşlandığını aktardı.

Fransa'nın Batı Afrika'daki büyükelçilerinden Jean-Marc Châtaigner, Twitter'dan yaptığı açıklamada olayın bir "terör saldırısı" olduğunu söyledi.

FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ DUYURDU: SALDIRI ALTINDAYIZ

Güvenlik yetkilileri ve büyükelçilikler, başkent sakinlerine saldırıların olduğu bölgelerden uzak durmaları ve sakin kalmaları çağrısında bulundu.

Burkina Faso daha önce birçok defa El Kaide bağlantılı grupların hedefi olmuştu.

Siyasi istikrarsızlığın sürdüğü ülkede bu hafta 2015'teki askeri darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan onlarca kişinin yargılandığı dava görülüyor.

Geçen yıl ağustos ayında da Burkina Faso'da Aziz İstanbul adlı Türk restoranına saldırı olmuş, 18 kişi hayatını kaybetmişti.