Fransa'da sarı yelekliler yeniden sokakta

Fransa'da sarı yelekliler yeniden sokakta

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını protesto etmek için yapılan gösterilerin 30. haftasında sarı yelekliler yeniden sokağa çıktı.

Fransa'da akaryakıt zamları ve ekonomik koşullara tepki olarak başlayan ve Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yelekliler eylemleri, 30. haftasında devam ediyor.

Başkent Paris'te eylemciler, Saint-Denis'den Bobigny'ye kadar yürüdü. Polise taş ve şişe atan göstericilere biber gazıyla müdahale edildi.

Polisin, eylemcilerin Champs-Elysees Caddesi'nde, Ulusal Meclis ve 15 Nisan'da çıkan yangında büyük zarar gören Notre Dame Katedrali çevresinde gösteri yapmasını yasakladığı öğrenildi.

Cote-d'or Valiliğinden yapılan açıklamada, Dijon'da düzenlenen gösteride çıkan olaylarda 12 kişinin gözaltına alındığı ve bir polisin yaralandığı aktarılırken, Montpellier'deki eylemde de polis göstericilere karşı biber gazı kullandı. Gösteride 5'i polis, 9 kişi yaralandı.

Hükûmet verilerine göre gösterilere ülke genelinde 10 bin 300 kişi katıldı, sarı yeleklilere göre ise bu rakam 19 bin 654 oldu.

Gösterilerde şimdiye kadar 11 kişi hayatını kaybetti, bin 797'si polis 4 bin 245 kişi yaralandı ve 12 bin 107 kişi gözaltına alındı.