Fransa işçi alımı yapıyor! 45 bin TL maaş... İşte aranan meslekler

Fransa işçi alımı yapıyor! 45 bin TL maaş... İşte aranan meslekler

Fransa işçi alımı için kolları sıvadı. Fransa Çalışma Bakanlığı alım yapılacak meslekleri tek tek açıkladı. Maaş ise en az 45 bin 488 TL.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Fransa Çalışma Bakanlığı'nca işçi alımı yapılacağı açıklandı. Ülkeye çeşitli meslekler üzerinden işçi alımı yapılacağı duyurusu yapılırken, hangi meslekler için alım yapılacağı da tek tek belirtildi.

ekran-goruntusu-2023-07-02-220345.png

FRANSA İŞÇİ ALIMI İÇİN ARANAN MESLEKLER NELER?

Yapılan açıklamada Paris’te yer alan restoranlarda yasal yollar ile yapılan iş sözleşmeleri sayesinde uzun yıllar boyunca Fransa’da çalışmasına rağmen oturum izninin olmadığı kişilerin olduğu ifade edildi.

sen-nehri-4-11zon.jpg

Özellikle hizmet sektörü için çok ciddi personel eksiğinin olduğu ifade edildi. Bakanın açıklamasında sağlık, inşaat, konaklama ve restoran alanında oturumu olmayan işçilerin çalışmasına da imkan verileceği belirtiliyor.

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK?

Fransa’da çalışmak isteyenlere ne kadar ücret verileceği merak ediliyor. Aktarılan son habere göre Fransa’da asgari ücret 1600 Euro civarında ödenmektedir. Bugünkü kur olan 28,43 TL üzerinden hesaplandığında asgari ücretin 48 bin 488 TL’ye denk geldiğini söyleyebiliriz.