Gazze'de Hamas'a yönelik intihar saldısı!

Gazze'de Hamas'a yönelik intihar saldısı!

Gazze'nin Mısır sınırında Hamas mensuplarına yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda İzzeddin Kassam Tugayları menzubu bir Filistinli güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. İlk kez böyle bir olay yaşandığını belirten Filistinli yetkililer saldırıdan 'köktenci cihatçıları' sorumlu tuttu

İntihar saldırısı sabah erken saatlerde Gazze'nin Mısır'ın Sina Yarımadası'na açılan tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı yakınlarında yaşandı.
Filistinli güvenlik kaynakları ilk kez Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas'a yönelik bir intihar saldırısı gerçekleştiğini belirtirken, Hamas İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad el-Bazm "Sabah saatlerinde güvenlik güçleri güney sınırına yaklaşan iki kişiyi durdurdu. Bunlardan biri kendini patlattı" dedi.

Güvenlik kaynakları sınıra gelen ikinci kişinin yanısıra 4 güvenlik görevlisinin olayda yaralandığını aktardı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada da saldırı sonucu mensupları olan 28 yaşındaki Nidal el Caferi'nin öldüğü belirtildi.

İzzeddin Kassam Tugayları saldırıdan 'köktenci cihatçıları' sorumlu tuttu.    

HAMAS SELEFİ ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALDI

Hamas radikal Selefi gruplarca eleştiriliyor ve bu grupların Gazze'deki üyelerini tutukladığı için tehdit ediliyordu.
Hamas'tan bir yetkili son saldırının ardından bir dizi şüpheli Selefi'yi gözaltına aldıklarını duyurdu.

Bunların bir kısmının ev ya da iş yerlerinde bir kısmının da Gazze'de kurulan yeni kontrol noktalarında gözaltına alındığı aktarıldı.

MISIR'LA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN HAMAS SINIRDA GÜVENLİĞİ ARTTIRMIŞTI

Sina Yarımadası'ndaki selefi militanlar Mısır güvenlik güçleri ile çatışıyor. Mısır'da Muhammed Mursi'nin devrilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es Sisi'nin iktidara gelmesi sonrası bu grupların saldırılarını arttırması sonucu 2013'ten beri yüzlerce kişi hayatını kaybetti.
Son intihar saldırısı ile bu gruplar arasında bir bağlantı henüz tespit edilmese de Mısır ile ilişkilerini geliştirmek isteyen Hamas sınırda güvenlik önlemlerini arttırmıştı.