Gerginlik büyüyor! Trump’ın oteli bariyerlerle çevrildi

Gerginlik büyüyor! Trump’ın oteli bariyerlerle çevrildi

ABD’de seçilmiş Başkan Joe Biden’in yemin töreni öncesi ülkenin farklı noktalarında saldırı olabileceği ihtimaline karşı Donald Trump’ın New York’taki otelinin çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

ABD'de 6 Ocak'ta yaşanan Kongre baskınının ardından ülke genelinde gerginlik devam ediyor. Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin törenine sayılı günler kala başta başkent Washington D.C. olmak üzere farklı kentlerde de güvenlik seviyesi artırıldı.

Beyaz Saray ve Kongre çevresinde bulunan yollar ve başkentteki 13 metro istasyonu 16-23 Ocak tarihleri arasında kapatılırken, yetkililer New York'ta da harekete geçti. Trump'ın Central Park yakınlarında bulunan otelinde alarma geçildi. Otelin çevresine saldırı ihtimaline karşı demir bariyerler yerleştirildi.

Trump’la ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya göre daha önce törene katılmayacağını açıklayan Trump, Biden’ın 20 Ocak’ta gerçekleştirilecek yemin töreninden bir gün önce başkent Washington’dan ayrılacağı biliniyor. ABD medyasına konuşan kimliğini gizli tutmak isteyen kişi, Trump’ın Andrews Hava Üssü’nde düzenlenecek bir törenle gönderileceğini iddia etti.