Gloria Kasırgası İspanya’da can alıyor

Gloria Kasırgası İspanya’da can alıyor

İspanya'da, kar yağışı ve şiddetli rüzgâr 4 kişinin ölümüne kapı aralarken, 33 şehirde alarma geçildi.

Kış koşullarının ağırlaştığı ülkede "Gloria" isimi verilen kasırga, daha çok doğu bölgesini tesiri altına aldı. Bilhassa Valensiya, Balear Adaları, Aragon, Katalonya ve Murcia bölgelerinde tesirli olan kasırga dolayısıyla, sivil yardım ekiplerince alarma geçilen 33 şehirden 6'sında, en yüksek derece olan "kırmızı alarm" vaziyetinin devam ettiği bildirildi.

Asturias bölgesinde, lastiklerine zincir takmaya çalıştığı araç şiddetli rüzgârın tesiriyle hareket edince aracın altında kalan birinin, Avila şehrinde de çatıdan uçan kiremitin başına isabet etmesi neticesi yara alan bir kişinin yaşamını yitirdiği izah etti.

Ayrıca, Valensiya'nın değişik kazalarında sokakta yaşayan Romanya yurttaşı bir kadın ile bir İspanyalı yurttaşının soğuktan donarak hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.

Negatif hava koşullarından en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Valensiya'da limanların kapatıldığı, 120 kadar belediyede okullarda öğretime ara verildiği ve denizde dalga yüksekliğinin 8,44 metreye erişerek rekor düzeye eriştiği belirtildi.

Sivil Savunma Müessesesinde yetkililer, okulların kapatılmasının 200 binden fazla talebeyi etkilediği ve Alicante şehrinde 20 bin kadar evin elektriksiz kaldığı bilgilerini paylaştı.

Saatteki hızı 130 kilometreyi bulan şiddetli rüzgârdan dolayı Alicante Havaalanının da 21 Ocak Salı günü sabaha kadar hava trafiğine kapalı olacağı duyuruldu.

Ülke genelinde, aralarında ana yolların da bulunduğu 129 yolun araç trafiğine kapatıldığı veyahut hudutlu geçişlere müsaade edildiği izah etti.

Devlet Meteoroloji Ajansı (Aemet), kar yağışı, yağmur ve rüzgârın şiddetine dikkati çekerek, "kırmızı alarm" verilen şehirlerdeki yurttaşların zaruri olmadıkça yola çıkmamaları ikazında bulundu.

Aemet, kötü hava koşullarının salı akşamından itibaren ülkeyi ayrılmaya başlayacağını bildirdi.