Gülsüm Kav, adını tarihe yazdırdı: BBC'de İlk 100'de!

Gülsüm Kav, adını tarihe yazdırdı: BBC'de İlk 100'de!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kurucusu ve genel temsilcisi Gülsüm Kav'ın, BBC'nin dünyanın dört bir yanından 100 kadına yer verdiği "2020'nin ilham veren ve en etkili 100 kadını" listesinde yer aldığı öğrenildi.

BBC, 2020’nin ilham veren ve en etkili 100 kadınını seçtiğini bildirdi. Dünyanın her yerinden, değişime öncülük eden ve bu zor zamanlarda fark yaratmayı başaran 100 kadından oluşan listede Türkiye’den de bir isim yer almakta.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurucularından olan platformun genel temsilcisi olarak görev alan Gülsüm Kav, dünyada yılın en etkili 100 kadını arasında gösterildiği duyuruldu.


Feminist aktivist, yazar ve uzmanlığını tıp etiği olarak da bilinen deontoloji alanında yapan doktor Gülsüm Kav, 2010 yılında kurulan platformda cinsiyet bazlı şiddete, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ve en önemlisi artan ve acı bir şekilde kanayan kadın cinayetleri yarasına dikkat çekmek için mücadele vermeye devam ediyor.

 

BBC, Gülsüm Kav hakkındaki tanıtım yazısında aşağıdaki alıntıya yer verdi:
"Bugün direniş gösteren kadınlar eşitlik ve özgürlük arayışında. Kadınların deneyimlediği eşitsizliğe ışık tutan pandemi gösterdi ki bu kadınların, değişim için bastırmaktan başka bir çareleri yok."

BBC, paylaşımına ayrıca şu ifadeleri de ekledi:
“Yükselen kadın cinayetleri sayısı ve İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılıp kaldırılmayacağına dair meclis tartışmaları Türkiye’de yaygın eleştirilere yol açtı. Gülsüm, Türkiye’de toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratmak ve yakınlarını kadın cinayeti nedeniyle kaybeden birçok aile adına savunuculuk yapmak için yorulmadan çalışıyor.”