Hamas'a destek veren İsrailli oyuncu gözaltına alındı

Hamas'a destek veren İsrailli oyuncu gözaltına alındı

İsrailli oyuncu Maisa Abd Elhadi, 'Hamas'a destek' iddiasıyla gözaltına alındı.

The Times of Israel'in aktardığına göre, Maisa Abd Elhadi'nin sosyal medya paylaşımlarında 'Hamas'a desteğini dile getirdiği' iddia edildi. Elhadi, söz konusu paylaşımların ardından gözaltına alındı. Polis, konuya ilişkin açıklamasında, Elhadi'nin adını vermeden, 'Nasıra şehrinde yaşayan bir oyuncu ve influencer'ın (terörü) öven ifadeler kullandığı ve nefret söyleminde bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındığını' bildirdi.

“HADİ GİDELİM, BERLİN TARZI...”

Polis yaptığı açıklamada “terörizme teşvik ve desteğe karşı mücadelenin her zaman devam edeceği” bildirilirken, İsrail basını, polisin Nasıra Mahkemesi'ne başvurarak oyuncunun gözaltı süresini uzatma talebinde bulunacağını yazdı.

Elhadi’nin sosyal medyada paylaştığı bir gönderide, Hamas tarafından rehin alınan 85 yaşındaki Yaffa Adar'ın görüntülerini kahkaha emojisi ile paylaşmış, bir diğer gönderide ise Hamas güçlerinin İsrail'in güvenlik bariyerini aştığı görüntülere, "Hadi gidelim; Berlin tarzı" notunu eklemişti. İsrail basını, bunun 1989 yılında Berlin Duvarı'nın yıkılmasına bir atıf olduğu değerlendirmesinde bulundu.

"Metim LeRega" televizyon dizisinde birlikte oynadığı Ofer Shechter, sosyal medyada Elhadi'nin mesajlarını eleştirerek, "Senden utanıyorum. Kendinden utanmalısın. Nasıra'da yaşıyorsun, TV şovlarımızda ve filmlerimizde oynuyorsun ve sonra bizi sırtımızdan bıçaklıyorsun" diye yazdı.