Hariri istifa edeceğim demişti, etti

Hariri istifa edeceğim demişti, etti

Lübnan’da protestolar devam ederken Başbakan Saad Hariri istifa edebileceğinin sinyalini vermişti ve akşam saatlerinde dediğini yaptı.

Lübnan'da ekonomik kriz ve yolsuzluğun tetiklediği sistem karşıtı protestolar hayatı durdurma noktasına geldi.

Birkaç saat önce, “Artık çıkmaza saplandım. Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Aun'a sunacağım” diyen Hariri,  Hükümet ortağı Şii örgüt Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan'da iktidar boşluğu olmaması için başbakan, hükümet ve cumhurbaşkanının görevde kalması gerektiği açıklamasına rağmen Baabda başkanlık sarayına gidip istifasını verdi.

Hariri, tüm Lübnanlılara iç barışın korunması çağrısı yaparak, siyasi partilere "Lübnan'ı korumak bizim sorumluluğumuz" diye sesledi ve "Makamlar gelir geçer, mühim olan ülkenin itibarı ve güvenliğidir" ifadesini kullandı.

Başbakan konuşmasında "Lübnan halkı 13 gündür ekonomik kötüye gidişi durduracak siyasi çözüm yönünde bir karar alınmasını bekliyor. Bu dönem boyunca halkın sesini dinlemek suretiyle bir çözüm yolu bulmaya çalıştım. Bu krizle yüzleşmek için büyük bir şok geçirmemizin zamanı geldi. Başkanlık sarayına gidip istifamı sunacağım. Siyasi yaşamdaki tüm partnerler, bugün bizim sorumluluğumuza düşen, Lübnan'ı korumanın ve ekonomisini canlandırmanın yolunu bulmaktır" dedi.