Heidenblut: Göçmen gençlerin meslek eğitimi görmesi ve istihdam edilmesi önceliklerimizden

Heidenblut: Göçmen gençlerin meslek eğitimi görmesi ve istihdam edilmesi önceliklerimizden

SPD Federel MilletvekiliDirk Heidenblut,Federal Meclis seçimleri öncesi göçmen sivil toplum örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantıda: „Göçmen gençleri bizim de geleceğimiz, onların meslek eğitimi görmesi ve istihdam edilmesi önceliklerimizden“ dedi.

Almanya’nın Essen Kenti SPD Göçmen Grubu tarafından düzenlenen "BİZ GÖÇMENLER SİYASETTE DE VARIZ" başlığı altında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya birçok sivil toplum örgütü temsilcisi, akademisyenler, göçmen kökenli işverenlerve seçimler öncesi bilgilenmek isteyen göçmen kökenli vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, özellikle göçmen kökenli olmaktan kaynaklanan sorunlar masaya yatırılırken, göçmen sivil toplum örgütü temsilcileri,"Göçmenlerin, Alman toplumun bir parçası değil, tamamen içinde ve önemli aktörleri olarak siyasette yer almaları gerektiğini" vurguladılar.

Çifte vatandaşlık, seçme ve seçilme hakkının özellikle dile getirildiği toplantıda, Almanya‘daki göçmenlerin kültürel alanda nasıl desteklenebileceği, gençlerin yeteneklerine uygun iş dünyasında nasıl yönlendirilebileceği de gündeme geldi. Gençlerin iş dünyasında desteklenmesi için federal bütçeden nasıl yararlanmak gerektiği de ele alındı.

Toplantının önemli gündemlerinden birisi de; gençlerimizin işyeri bulması ve meslek eğitimleri konusunda neler yapılabileceğinin tartışılmasıydı. Essen Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Duygu Akbulut, göçmen gençlerin meslek eğitimi ve istihdam bulmasının önemine dikkat çekerek, SPD Federel Milletvekili Dirk Heidenblut da „Göçmen gençleri de bizim geleceğimiz, onların meslek eğitimi görmesi ve istihdam edilmesi önceliklerimizden“ dedi.

Irkçı partilere karşı ortak harekete geçmenin gereği vurgulanırken, göçmenler ve azınlık hakları için birlikte çalışma yapılması gerektiği de dile getirildi. 

Göçmen sorununun ortadan kalkması gerektiği vurgulanırken, göçmenlerin toplumun eşit bireyleri olduğunun vurgulanmasının önemine de dikkat çekildi.

whatsapp-image-2021-09-14-at-23-01-57.jpeg
Essen Uyum Meclisi Başkan Yardımcısı Duygu Akbulut ve SPD Federel Milletvekili Dirk Heidenblut göçmen gençleri için meslek eğitimi yeri ve istihdam artırılması talebinde bulundular.

 

whatsapp-image-2021-09-14-at-23-01-56.jpeg

Almanya’nın Essen Kenti SPD Göçmen Grubu toplantısına yoğun ilgi