Hitler'in doğduğu ev polis merkezi olacak

Hitler'in doğduğu ev polis merkezi olacak

Adolf Hitler'in Braunau'da doğduğu evin bölgedeki polis birimleri tarafından kullanılacağını duyuruldu.

Avusturya İçişleri Bakanlığı, evin öncelikle mimari değişiklikler gerektirdiğini ve öngörülen değişiklikler için Avrupa Birliği çapında bir tasarım yarışması başlatılacağı açıkladı. 

Uzmanlardan oluşan bir jüri 2020 yılının ilk yarısında en iyi tasarımı seçecek ve evin mimarisi bu tasarıma göre dönüştürülecek.

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Peschorn "Evin polis tarafından kullanılmasıyla birlikte bu binanın nasyonal sosyalizmin bir anısı olmaktan çıkartılması yönünde yanlış anlaşılmaya izin vermeyecek bir işaret konulmuş olacak” dedi. 

Adolf Hitler her ne kadar hayatının sadece ilk birkaç ayını bu evde geçirmiş olsa da, bina tüm dünyadan Nazi sempatizanlarının uğrak yeri oluyordu.

2017 yılında kamulaştırılan bina, Avusturya devletinin mülkiyetinde. Kamulaştırma, eve yaklaşık bir yüz yıl boyunca sahiplik eden Gerlinde Pommer'in ailesi ile Avusturya devleti arasında uzun süren bir hukuk mücadelesine neden olmuştu. Avusturya'nın en yüksek mahkemesi bu mücadeleyi Pommer ailesine tazminat olarak 812 bin euro ödenmesine hükmederek bu yıl içinde sonuçlandırmıştı.

YURT HABER